Behandlingar och träning för dig som är mamma


MammaMage och MammaMassage

Har du en MammaMage?

MammaMage är för den som har kvarvarande problem med separation (diastas) av magmusklerna efter förlossning (även efter många år). Det finns faktiskt män som också har detta problem fast av andra anledningar.

Under din graviditet töjdes dina magmuskler ut i takt med att barnet växte. Detta påverkar de djupa magmusklerna samt att de yttre synliga magmusklerna blir ”delade” och förflyttas åt vardera sidan om kroppens framsida.
Denna delning sker i ett brett band som finns vid magens mitt och är uppbyggd av bindväv. Den här delningen eller isärdragningen kallas för diastas (eller rectus diastasis om jag ska vara noggrann).

Det som händer efter förlossningen är att dessa muskler som under fler månader töjts ut blir långa och slappa. Dessutom har hjärnan under flera månaders tid lärt sig att magens muskler ligger långt framför ryggraden.

Vanliga problem för den som har MammaMage

  • ont i ryggen
  • mag- och tarmbesvär
  • en putande mage
  • inkontinens
  • oförmåga att få kontakt/aktivitet i sina djupa magmuskler

Vad kan jag hjälpa dig med?

Jag är certifierad MammaMagetränare, utbildad av MammaMages grundare Katarina Woxnerud.

Det MammaMageträning går ut på är helt enkelt hur man kan återta kontroll över sina magmuskler och bygga upp styrka, funktion och stabilitet på ett säkert sätt. Att hitta kontakten med de djupa magmusklerna som ger stöd till vår hållning samt aktivering av bäckenbottenmusklerna.
Vi behöver också få hjärnans signaler till nervsystemet att fungera igen, vi måste lära om nervsystemet att musklerna nu har återgått till tidigare läge.

Därefter har du möjlighet att gå vidare med annan träning samt få en kropp som fungerar bättre! En trevlig bieffekt är att du även får en plattare mage.

Om du tillhör dem som har problem efter din förlossning, även efter flera år, kan jag verkligen rekommendera detta. Detta kan även gälla dig som inte varit gravid, man kan ha en ”MammaMage” ändå.

Vill du läsa ännu mer om MammaMage, gå vidare här.

Tjänster och priser MammaMage

Mina tjänster och priser kan du läsa mer om genom att klicka här.

Bokning

Du kommer enkelt till onlinebokningen genom att klicka på den gröna Boka tid knappen.

MammaMassage

Ont i kroppen?

Oavsett om du är nybliven mamma eller har större barn kan en massage ge väldigt positiva effekter.

Du kanske är trött? Har ont av bärande och ammande? Eller är det en stressig vardag med dagislämning och vardagsbestyr som tar energin? Behöver du en stund för dig själv?

Ta hand om ditt eget välmående och bli en piggare mamma. En välgörande helkroppsmassage eller en behandlande massage för dig som har problemområden kan göra susen för en trött mammakropp!

Om du inte vill eller kan lämna ditt barn är du självklart välkommen att ta med barnet.

Tjänster och priser MammaMassage

Mina tjänster och priser kan du läsa mer om genom att klicka här.

Bokning

Du kommer enkelt till onlinebokningen genom att klicka på den gröna Boka tid knappen.