MammaMageträning


Under en graviditet blir det en breddning, separation, mellan de ytliga synliga magmusklerna (raka bukmusklerna), man kallar det för diastas (eller rectus diastasis för att vara helt korrekt). Detta för att ge plats till det växande barnet.

Även de djupa magmusklerna (som är en stor och viktig del av coremuskulaturen) töjs ut i takt med att magen växer.

Det som händer efter förlossningen är att dessa muskler som under flera månader töjts ut har blivit långa och slappa. Dessutom har hjärnan under flera månaders tid lärt sig att magens muskler ligger långt framför ryggraden och har under tiden delvis tappat kontakt med dessa muskler.

Vad kan jag hjälpa dig med?

Jag är certifierad MammaMagetränare, utbildad av MammaMages grundare Katarina Woxnerud.

Med MammaMageträning vill jag på ett säkert sätt hjälpa dig att återta kontrollen över dina magmuskler och bygga upp styrka, funktion och stabilitet. Att hitta kontakt med de djupa magmusklerna som ger stöd till vår hållning samt aktivering av bäckenbottenmusklerna.
Det handlar om att få hjärnans signaler till nervsystemet att fungera igen, vi måste lära om nervsystemet att musklerna nu har återgått till tidigare läge.

Rehabträning tycker jag beskriver denna träning korrekt. Att hitta och aktivera rätt muskler i lugn och ro där vi också förstärker arbetet med hjälp av andningen.

Därefter har du möjlighet att gå vidare med annan träning samt få en kropp som fungerar bättre! En trevlig bieffekt är att du även får en plattare mage.

Om du tillhör dem som har problem efter din förlossning, även efter flera år, kan jag verkligen rekommendera detta. Detta kan även gälla dig som inte varit gravid, man kan ha en ”MammaMage” ändå. Det finns faktiskt män som också har detta problem fast av andra anledningar.

Vill du läsa ännu mer om MammaMage, gå vidare här.

Tjänster och priser MammaMage

Mina tjänster och priser kan du läsa mer om genom att klicka här.

Bokning

Du kommer enkelt till onlinebokningen genom att klicka på den gröna Boka tid knappen.