Klassisk, behandlande, taktil massage


Den svenska massagen

Jag arbetar med svensk klassisk massage i grunden. Du kan komma till mig för en stunds avkoppling eller för en behandlande massage, t ex om du har ont i nacke, axlar, ländrygg, ben eller dylikt. Besöket inleds då med inspektion och tester beroende på vilka problem du har, därefter riktar jag in behandlingen mer specifikt på det område som besvären kommer ifrån. Läs mer om mig och min kompetens genom att klicka här.

Fakta om massagens välgörande effekter

Ordet massage kommer från grekiskans ma´ssa och betyder knåda. Definitionen enligt ordböckerna är “strukturerad beröring i bestämt syfte”.

Massage i olika former är en av mänsklighetens äldsta behandlingsmetoder och har alltid fungerat som avstressande behandling, smärtlindring och muskelavslappning. Begreppet massage omfattar en rad olika grepp för behandling av kroppens mjukdelar.

Några utvalda fördelar med massage, både förebyggande men även i behandlande syfte

  • ökar blodcirkulationen
  • ökar lymfcirkulationen
  • stärker immunförsvaret
  • ökar utsöndringen av vätska och slaggprodukter från kroppen
  • gör spända muskler mjuka och elastiska
  • har en lugnande effekt
  • motverkar stress, ger bättre sömn och ökar välbefinnandet i allmänhet
  • utsöndrar hormonet oxytocin som kallas för kroppens egna “lugn-och-ro-hormon”

Taktil massage

Den taktila massagen skiljer sig märkbart från den svenska klassiska och behandlande massagen. Denna passar ALLA som söker en stunds lugn och ro.

Lider du av stress, oro, smärta eller sömnproblem? Denna behandling har visat sig särskilt effektiv vid dessa tillstånd.
Taktil massage används inom både akut- och intensivvård men även vid diagnoser som cancer, demens, diabetes och stroke med goda effekter.

I den taktila massagen bäddas du in i handdukar och filtar, endast den kroppsdel som ska masseras är framme.
Massagen består av lugna, lätta och metodiska strykningar över huden vilket skapar trygghet och lugn. Hormonet oxytocin bildas vilket sänker blodtrycket, minskar halten av stresshormoner och ökar smärttoleransen.

Tjänster och priser massage

Mina tjänster och priser kan du läsa mer om genom att klicka här.

Bokning

Du kommer enkelt till onlinebokningen genom att klicka på gröna Boka tid knappen.