Yoga


Gravidyoga och Yinyoga

I dagsläget håller jag klasser i gravidyoga och yinyoga. Under 2020 övergick klasserna till att bli en blandning där vissa deltagare var på plats i lokalen men minst lika många valde att vara med online hemifrån.

För att göra dessa klasser ännu bättre erbjuder jag yoga online. Renodlat, dvs alla är med online. Jag använder mig av programmet Zoom som är mycket lätt att använda och kostar inget för dig som deltagare, du behöver bara ha en smartphone eller en dator för att kunna hänga med!

Gravidyoga – 5 tillfällen (online via Zoom)

För dig som är gravid och vill vara aktiv men också få en lugn stund och ta lite extra hand om dig under den här viktiga tiden i ditt liv.

Fokus på smidighet i rygg, axlar och nacke samt skonsamma övningar där vi tar hänsyn till de bäckenrelaterade problem som är vanliga under en graviditet.

Kursen läggs upp med olika teman för varje vecka såsom andningsövningar och bäckenbottenträning. Du får även information skickat via mejl efter varje klass med tips om vad du kan göra hemma mellan tillfällena.

Ingen ny grupp är planerad just nu men hör gärna av dig till mig ifall intresse finns!

Yinyoga – 5 tillfällen (online via Zoom)

Den här yogaformen fungerar för alla – ovig som vig, oavsett kroppstyp och oavsett om du är fysiskt aktiv eller inte. Även för dig som aldrig provat yoga förut!

Yinyoga skiljer sig från de flesta andra yogastilar då alla positioner utförs sittande eller liggande. Vi jobbar på avslappning och närvaro i positioner som hålls under en längre tid, gärna minst 3 minuter.

Kursen läggs upp med olika teman för varje vecka, t ex pass där vi fokuserar extra mycket på rygg vilket de flesta behöver (särskilt för dig som sitter hemma och jobbar) eller pass där vi fokuserar lite mer på att öppna upp för vår andning.

Ingen ny grupp är planerad just nu men hör gärna av dig till mig ifall intresse finns!

Frågor eller funderingar?

Har du någon fråga om yogan eller vill göra en intresseanmälan kan du kontakta mig här! Gäller både gravidyoga och yinyoga.

Min yoga-historia

Jag “fann” yogan 2010 i samband med att jag påbörjade en både personlig och yrkesmässig förändringsresa. De första nyfikna och lite avvaktande inblicken i samband med min utbildning till Friskvårdskonsult till att söka mig till ett yogacenter i Tyresö där jag bor!

För att lära mer om yogans underbara värld utbildade jag mig under 2014 till yogalärare, en fantastisk och väldigt utvecklande utbildning. Sedan dess har jag också kompletterat med en lärarutbildning i gravidyoga samt flera moduler av lärarutbildningar inriktade på yinyoga. Utöver det fyller jag regelbundet på med olika workshops.